Online Coaching

Zie je het niet zitten om naar de praktijk te komen, of heb je daar geen tijd voor, dan is de online coaching een perfecte begeleiding voor jou. Je hebt hiervoor wel een goede weegschaal nodig.

Een begeleidingstraject ziet er als volgt uit:

  • Intakegesprek (via e-mail of skype):
    Tijdens het intakegesprek bekijk ik je wensen en doelen en wil ik zoveel mogelijk informatie verzamelen over je persoonlijke situatie en voedingspatroon. Dit houdt ook in dat ik wat informatie over je gezondheidstoestand wil weten. Bij twijfel over je gezondheid zal ik je eerst naar de huisarts doorverwijzen. Je zult zelf wat lichaamsmetingen moeten doen, waaronder in ieder geval lengte, gewicht en middelomtrek. Indien je weegschaal ook vet- en spierpercentage kan meten dan nemen we deze gegevens ook mee. Ik zal je tevens vragen om de komende dagen een voedingsdagboek bij te houden, waarin je alles noteert wat je eet en drinkt. Met deze gegevens ga ik vervolgens een uitgebreide voedingsanalyse doen.
  • Adviesgesprek (e-mail):
    Tijdens het adviesgesprek krijg je een uitgebreid en persoonlijk voedings- en beweegadvies gericht op de informatie uit het intakegesprek en de analyse van het voedingsdagboek.
  • Begeleiding via e-mail (gedurende 3 maanden):
    Tijdens elk vervolgconsult kijken we naar de voortgang en gaan we na of er knelpunten zijn of aanpassingen in het advies nodig zijn. Daarnaast geef je elke keer je meetgegevens door, waaronder in ieder geval je gewicht en middelomtrek, indien mogelijk ook vet- en spierpercentage. Dit geeft inzicht in het resultaat van het begeleidingstraject.